Dykking – en herlig sport

Det er kjempemorsomt og nyttig å dykke. Ikke bare er det godt for kroppen å skylle seg og rense porene, det er også lungene som nyter av et godt dykk. Det er ikke bare mennesker som dykker – alle mulige dyr elsker også å være under vann. Den absolutt beste dykkeren er selvsagt hvalen. Den kan være under vann i timevis og dykke ned til utrolige dybder. Mennesker er kanskje ikke helt skapt for dykking, men vår teknologi har latt oss utforske havets dyp minst like godt som hvalene. Man kan selvsagt dykke på forskjellige måter, om man først har våget seg ut på sjøen.

For barn og ungdom holder det som oftest å hoppe uti fra vannskrenten og holde pusten så lenge at man rekker å svømme bort til en venn og skremme vettet av ham eller henne. Andre har på seg masker og har gjerne en snorkel som stikker ut av vannet, slik at man ikke er like avhengig av gode lunger. Går man enda lenger kan man ta et kurs og få retten til å sette på seg et apparat som lar deg puste under vann.

En ting er sikkert og visst – ingen andre pattedyr kan puste under vann. Dykking er en sport for de vågale, de som ikke lar seg stoppe av nye dybder og uutforskede korallrev. Som bytte får man se en verden de fleste unngår, de fleste ikke har vært i nærheten av å forstå. Dykkere er ikke som folk flest – ei heller som andre idrettsmenn. De siste tiårene har dykking fått stor utbredelse i verden. Nå kan man leie seg utstyr og kjøpe kart over de mest interessante stedene. Du lar deg selv synke nedover og kjenner at en ny verden åpner seg foran dine øyne. Dykking er en sport utenom det vanlige – de utallige farene gjør at adrenalinet er på et helt annet nivå.